Търнак се нареди сред уникалните европейски селища

Село Търнак е удостоено със ЗЛАТЕН ПЕЧАТ за Уникално европейско селище с културно и историческо значение

сряда, 24 ноември 2010 г.

Търнак отбеляза началото на събора с богата програма



На 19 ноември в големия салон на Народно читалище “Васил Левски -1899” с. Търнак се проведе голямо тържество по случай празника на селото. Празникът започна с изпълнения на духов оркестър в центъра на селото, с който по-късно празника се пренесе пред читалището. Беше представена изложба във фоайето на сградата от рисунки на ученици от селото на тема “Моята лятна ваканция”. Музеят отвори врати за жителите и гостите на Търнак.
Гости на празника бяха Георги Божинов – народен представител от БСП от Врачански многомандатен избирателен район, Катя Николова – съветник на президента, Николай Иванов – кмет на гр. Криводол и председател на Областния съвет на БСП, Дамян Дамяновски – председател на Общински съвет гр. Мездра, Валери Борисов – общински съветник и председател на Общински съвет на БСП гр. Б. Слатина, Атанас Узунов – зам. кмет на гр. Б. Слатина, Славка Цанкова – зам. кмет на гр. Б. Слатина, Николай Кръстев – общински съветник – гр. Б. Слатина, младежи от Общинска администрация – гр. Б. Слатина.
Програмата бе открита с моноспектакала “Беленка” в изпълнение на певческата група при Пенсионерски клуб “Пчелина”. Ученици от ОУ “Г. С. Раковски” представиха рецитала „Моя страна, моя България”. Присъстващите бяха очаровани от изпълненията на певицата Елена Андреева. Гости рапъри от Мездра - New Generation - вдигнаха градуса на настроението. Представена бе и постановката “Аира”. Лора Шабанска от 1 клас се представи с изпълнение на акордеон, в съпровод на баща си Андриан Шабански с йоника. Танцовият детско-юношески състав “Изворче” към читалището представи Пролетен и Дайчов танц. Програмата бе закрита с изпълнение на Деница Райкова и Християн Христов.
И гостите и жителите на Търнак останаха очаровани и приятно заредени от невероятната 2-часова програма, която даде емоционално заредения старт на Празниците на Търнак.

Няма коментари:

Публикуване на коментар