Търнак се нареди сред уникалните европейски селища

Село Търнак е удостоено със ЗЛАТЕН ПЕЧАТ за Уникално европейско селище с културно и историческо значение

понеделник, 10 октомври 2011 г.

Клубовете от Търнак с участие на фестивал

На 22 септември 2011 г. в театралния салон на НЧ "Развитие - 1892" - гр. Бяла Слатина се проведе третото издание на фестивала на самодейците от пенсионерските клубове в Белослатинска община. В него се включиха дванадесет певчески състави и над 10 индивидуални изпълнители. Проявата, посветена на Деня на българската независимост – 22 септември и Международния ден на възрастните хора – 1 октомври – протече в големия театрален салон на белослатинското читалище „Развитие – 1892” и се превърна в своеобразен празник на песента и поезията.

Общинският фестивал-събор бе открит от председателя на пенсионерския клуб „Бяла Злата” в града – център на общината – Бяла Слатина, Костадина Монева, заместник-председател на Общинския съюз „Пенсионер 2004”.

Гости на своеобразния събор-надпяване бяха заместник-кметът на Белослатинска община Петър Петров, изпълняващ длъжността кмет на Общината, и заместник-кметът инженер Георги Узунов, кметове на селата, читалищни работници.

Децата от танцов състав „Развитие” и танцова формация „Грация” от белослатинското читалище „Развитие – 1892” поднесоха своите танци, наместо поздрав, към участниците и публиката.

Участие във фестивала взеха двете вокални групи от пенсионерските клубове в село Търнак – „Детелина” с ръководител Марийка Йорданова, и „Дълголетие” с ръководител Надка Павлова. Юлия Илиева, Даринка Илиева и Радка Иванова от Търнак, разнообразиха програмата на проявата и допринесоха за празничното настроение на публиката и участници със своите хумористични изпълнения.

Тазгодишното издание на фестивала на самодейните състави на пенсионерите от Белослатинска община впечатли с добрата организация на програмата, водена от главния библиотекар в белослатинското читалище „Развитие – 1892”, Валентина Бобойчева.
Поздравителен адрес към участниците поднесоха от ръководството на читалище „Развитие – 1892”. Грамоти и специална награда - излязлата токущо от печат стихосбирка на нашата съгражданка Димитринка Найчова, получи всеки един от изпълнителите.

От голямата театрална сцена на белослатинското читалище участниците във фестивала продължиха празника си с вечеря, организирана за тях, в ресторант „Скът”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар