Търнак се нареди сред уникалните европейски селища

Село Търнак е удостоено със ЗЛАТЕН ПЕЧАТ за Уникално европейско селище с културно и историческо значение

вторник, 31 октомври 2017 г.

Петър Доневски с нова книга

Яна Любомирова


На 15-ти септември, в рамките на панаирните дни 2017, в НЧ „Развитие-1892“ - Бяла Слатина, се състоя представяне на поредната книга на Петър Доневски „Духът на родния край“. Водещ на срещата бе Василка Цачева-Председател на краеведско дружество «Сребреня», литератор и дългогодишен учител .
За да представят твореца и човека Петър Доневски присъстваха писателят Георги Константинов, д-р на медицинските науки – Връбка Орбецова и редакторът на книгата Параскева Маркова – журналист.
Гости на срещата бяха кметът на община Бяла Слатина – инж. Иво Цветков, депутът Слави Нецов, кметът на Кметство Търнак - Йото Марков, приятели, колеги и съученици на Петър Доневски, литературни творци от Бяла Слатина, много граждани.
В тази гореща септемврийска вечер се преплетоха носталгията по отминали времена и хора, споделена от разказите на Доневски, притеснения за сегашното състояние на българските села и земеделие, емоционални откровения от приятелите и колегите му, любовта в различните измерения от стиховете на Георги Константинов.
Срещата завърши с червена роза, чаша вино и пожелание за здраве и непрестанни творчески търсения.

Няма коментари:

Публикуване на коментар