Търнак се нареди сред уникалните европейски селища

Село Търнак е удостоено със ЗЛАТЕН ПЕЧАТ за Уникално европейско селище с културно и историческо значение

вторник, 28 юни 2011 г.

Наши пенсионери гостуваха в Крушовица

в. "Вестител"

Третият рожден ден на пенсионерски клуб „Липов цвят” в с.Крушовица събра на площада възрастни хора от с. Търнак, с.Попица, с. Софрониево, с.Войводово, с.Липница, гр. Мизия и гр. Оряхово. Всички те бяха обедини от празника и добросъседските отношения. Перфектно организирано тържеството на рожденниците започна с връчването на китка липов цвят – знак и спомен от участието в празника.

С „Добре дошли” от страна на домакините, своите поздрави и подаръци отправиха и връчиха гостите от съседните села и общини. С много усмивки и ведро настроение честването на Рожденния ден продължи два часа, в които имаше танци, песни и веселие. Певческата група към пенсионерския клуб представи кратка литературно-музикална програма, с която показа, че времето, прекарано в клуба не минава само в срещи, а и тече сериозна подготовка за участия в различни мероприятия.

От Община Бяла Слатина гостуваха пенсионерския клуб в с. Търнак и възрастните хора от ДСХ в с. Попица, които с музикалните си поздрави допринесоха за повишаване градуса на настроението. Бе прочетен и поздравителен адрес от името на Кмета на Община Бяла Слатина. Инж. Венцислав Василев подари на пенсионерския клуб в с. Крушовица цифров фотоапарат с пожелание да се ползва дълго и да бъдат запечатвани всички хубави моменти от ежедневието и празниците.

Гости на тържеството бяха Георги Божинов - народен представител, кметове на съседни села и общини, представители на техните институции. Присъстваха медии от област Враца.

Веселото настроение, непринуденото общуване и кръшните хора изобилстваха през цялото време и показаха, че хората от третата възраст, могат да се веселят, забравяйки трудностите и несгодите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар