Търнак се нареди сред уникалните европейски селища

Село Търнак е удостоено със ЗЛАТЕН ПЕЧАТ за Уникално европейско селище с културно и историческо значение

вторник, 22 юни 2010 г.

Тържество по случай 24 май в Търнак


На 21 май в големия салон на Народно читалище “Васил Левски 1899” се проведе празнично честване на Деня на славянската писменост и култура. Гости на празника бяха г-н Георги Узунов – зам. кмет на община Бяла Слатина и служители на общинска администрация в общината.
Приветствено слово произнесе г-н Георги Кирков – кмет при Кметство с. Търнак. Илка Тодорова – началник ПВЗ при Кметство с. Търнак приветства присъстващите с предстоящия празник и прочете поздравителен адрес по случай връчването на Търнак на “Златен печат” за уникално европейско селище с културно и историческо значение. “Златният печат” беше връчен на кмета от г-н Георги Узунов. Георги Кирков представи постижението и златния печат като достойна награда за селото в навечерието на най-светлия български празник.А Илка Тодорова връчи на представителката на ЗКПУ “Труд” Галина Цоканова Почетна награда за подкрепата на икономическото и културното развитие на Търнак.
Ученички от ОУ “Г. С. Раковски” прочетоха поздравителни адреси от началника на Регионален инспекторат по образованието – гр. Враца и от областния управител на Враца – Пепа Владимирова. Слово произнесе и г-н Людмил Николов – директор на ОУ “Г. С. Раковски”. Той прочете и поздравителен адрес от името на целия педагогически колектив на училището към учениците и цялата общественост на с. Търнак.
Децата от Подготвителна за училище група от ЦДГ “Детелина” - клон с. Търнак поздравиха гостите с рецитал, песни и танцово изпълнение.Учениците от началния курс изнесоха богата програма от песни, рецитали.Тържествено бяха връчени удостоверенията за завършен първи клас на първолаците от тяхната класна ръководителка Снежана Момчилова.Председателят на Народно читалище връчи на г-н Цветан Цоканов, като дългогодишен самодеец в областта на културата, грамота за почетен член на читалището.
Дамите от пенсионерски клуб “Златна есен1” поздравиха присъстващите с няколко песни, последната от който наложилата се като химн на с. Търнак с автор и композитор Цветан Цоканов - “Песен за Търнак”.
Г-н Цоканов произнесе благодарствено слово.

Няма коментари:

Публикуване на коментар